Skip to main content

Concerten 2018

Het lijkt wel alsof het pas gisteren was dat we in 2009 voor de allereerste keer onze Fabrieksconcerten organiseerden. Maar we zijn echt al tien jaar verder en al negen steeds succesvollere edities. Dit jubileumjaar moet dus iets speciaal worden en uiteindelijk zal het op onze heuse festivaldag op zaterdag 1 september leiden tot een groot hoogtepunt. Maar we willen zeker ook van onze ‘normale’ concerten op het Fabrieksplein gebruik maken om ons jubileum te vieren. Deze zomer organiseren we er weliswaar maar drie in plaats van de gebruikelijke vier, wegens de ongetwijfeld drukke voorbereiding van onze festivaldag, maar we hebben de kans gegrepen om even achterom te kijken en drie groepen te kiezen die in het verleden al op ons podium gestaan hebben en voor een meer dan gezellige avond zorgden op ons Fabrieksplein.

Vrijdag 13 juli: De Toape Geraapte

Deze zotte bende West-Vlamingen stond al in 2010 op ons podium bij de tweede jaargang en zorgde toen al voor een leuk feestje. Doorheen de jaren is de groep nog verder gegroeid, een pak ervaring opgedaan en we zijn er zeker van dat ze het feestje nog heviger zullen maken. De zevenkoppige band met blazers erbij stond al op veel grote podia zoals de Gentse Feesten, Dranouter Festival, de Pleinfeesten in Brugge of de bierfeesten in Torhout. Met een zeer uiteenlopend repertoire van rock tot vlaamse schlagers, uit de oude doos of recente hits, meebrullers of mikkend op uw dansbenen,…de Toape Geraapte brengen het allemaal, vaak in stomende medleys gegoten! Met andere woorden: onze opener wordt een serieuze openluchtfuif!

Vrijdag 27 juli: Quitny

Uiteraard mocht een Houtemse toets niet ontbreken en wie kan je dan beter vragen dan de gevestigde waarde Quitny. Voor hen wordt het zelfs hun derde passage al na 2010 en 2013 maar dat kan voor deze ervaren rotten geen probleem zijn. Met drie bekende Houtemnaars in de rangen zullen de supporters zeker op post zijn maar uiteraard levert Quitny ook gewoon steengoede muziek af met een voorliefde voor de rockmuziek van de jaren ’70 en ’80. Beroemde namen als AC/DC, Dire Straits, Queen, Bryan Adams of de Rolling Stones passeren de revue, al ontbreken meer hedendaagse rockbands zeker ook niet.

Vrijdag 17 augustus: La Folie Jolie

Voor het laatste reguliere concert van deze zomer willen we absoluut eindigen met een knalparty en dus haalden we uit het recente verleden een groep terug waarvan we al op voorhand zeker zijn dat het dik in orde komt. De geweldige partyband La Folie Jolie bracht al een spetterend einde voor onze concertreeks van 2016 en zal dit ongetwijfeld opnieuw doen deze zomer. Met twee fantastische zangeressen en vijf steengoede muzikanten, allemaal jonge gasten maar al mening plein en podium helemaal op zijn kop gezet. Ze brengen het beste wat de popmuziek de laatste vier decennia te bieden had, gebald in een straffe set die zelfs de stijfste harken op de dansvloer zal krijgen.

De 2de editie van de Fabrieksconcerten Tributes!

Voor het tweede jaar op rij halen de Fabrieksconcerten muzikale legendes naar Sint-Lievens-Houtem voor een wintereditie…of toch the next best thing in de vorm van tribute bands. Vorig jaar brachten we een eerbetoon aan de stevige rock van de Foo Fighters en AC/DC. Voor onze tweede editie op zaterdag 13 februari brengen we een eerbetoon aan drie legendarische Britse bands met The Belgian Quo Band (tribute aan Status Quo) en CU2Play (tribute aan zowel U2 als Coldplay). Dit alles gaat door op zaterdag 13 februari vanaf 20u30 in CC De Fabriek, Fabrieksstraat 19 te Sint-Lievens-Houtem. Kaarten kosten 10€ en zijn te verkrijgen bij de bestuursleden, cafe’s De Gouden Leeuw en Het Kegelken of kan je ook bestellen via de facebookpagina van VZW De Fabrieksconcerten.

Fabrieksconcerten Tributes 2016

Hoe ziet de avond er uit?

De avond zal op gang getrapt worden door The Belgian Quo Band, een eerbetoon aan één van de beroemdste en meest succesvolle rockbands ter wereld: Status Quo. Die stonden met meer dan 60 singles in de Britse hitlijsten, meer dan welke band ooit. Down Down, Roll Over Lay Down, Rockin’All Over The World, Whatever You Want, Caroline, What You’re Proposing of In The Army Now…wie kent deze nummers nu niet? Daarom ook dat vader en zoon Frank en Erwin Vandaele na een optreden van Status Quo in Roeselare in 2004 het idee kregen om een tributeband op te richten. Sinds 2007 toeren ze voornamelijk door België en Nederland met de koffer vol Status Quo hits en krijgen ze iedere feesttent, plein of zaal aan het dansen en aan de luchtgitaar. In 2014 ondernamen ze zelfs een wereldrecordpoging luchtgitaar op het Sint-Baafsplein tijdens de Gentse Feesten.

De tweede naam op de affiche brengt een eerbetoon aan twee van de allergrootste bands van dit moment, zijnde U2 en Coldplay onder de naam CU2Play. In twee afzonderlijke sets brengt deze groep sinds 2012 een eerbetoon aan deze twee wereldtoppers. Coldplay begon eind de jaren ’90 nog in de meer alternatieve muziekscene maar met hun vierde album Viva La Vida uit 2008 beukten ze de poort naar de absolute muziektop helemaal open. Ze werden één van de grootste bands wereldwijd, verkopen sindsdien miljoenen platen en spelen uitverkochte concerten in de allergrootste arena’s. Nummers als Clocks, Viva La Vida, Paradise, A Sky Full Of Stars, … werden grijs gedraaid op alle radiozenders. U2 is dan weer één van de vaandeldragers van de poprock uit de jaren ’80 maar bleef ook daarna gewoon helemaal bovenaan de top staan. Begin de jaren ’80 ontwikkelden ze hun heel eigen stijl en met hun derde album War in 1983 brak de groep wereldwijd door en mag uiteindelijk misschien wel de allergrootste band van dat decennium genoemd worden. De groep onder aanvoering van wereldverbeteraar Bono bleef echter fantastische platen met al even fantastische singles maken en staat nog altijd op die absolute top. Hits als Sunday Bloody Sunday, With Or Without You, Pride, Beautiful Day of Vertigo kan iedereen meezingen.

Nadien volgt er nog een afterparty bij de grootste Houtemse rocker, Billy, in zijn café Het Kegelken.

Fabrieksconcerten in de winter!

Mensen uit Sint-Lievens-Houtem samenbrengen en dit rond muziek is zowat de missie van de Fabrieksconcerten. Dit is al heel leuk om te doen in juli en augustus. Maar de laatste maanden kwam het idee, moesten we dit nu ook doen tijdens de winter. We stellen graag en met veel plezier aan jullie voor de eerste "Fabrieksconcten Tributes" avond!

Zaterdag 21 februari - CC De Fabriek.
2 top covergroepen zullen het beste van zichzelf geven, IC TC speelt de ruigste nummers van AC/DC en de Foo Fighters worden vertegenwoordigd door de Food Fighters!

Fabrieksconcerten Tributes

Kaarten zijn te verkrijgen bij mensen van het bestuur en deze zijn ook te koop in café De Gouden Leeuw!

Hopelijk tot dan!

Fabrieksconcerten Tributes

Meer artikelen...