Skip to main content

Concerten 2018

Het lijkt wel alsof het pas gisteren was dat we in 2009 voor de allereerste keer onze Fabrieksconcerten organiseerden. Maar we zijn echt al tien jaar verder en al negen steeds succesvollere edities. Dit jubileumjaar moet dus iets speciaal worden en uiteindelijk zal het op onze heuse festivaldag op zaterdag 1 september leiden tot een groot hoogtepunt. Maar we willen zeker ook van onze ‘normale’ concerten op het Fabrieksplein gebruik maken om ons jubileum te vieren. Deze zomer organiseren we er weliswaar maar drie in plaats van de gebruikelijke vier, wegens de ongetwijfeld drukke voorbereiding van onze festivaldag, maar we hebben de kans gegrepen om even achterom te kijken en drie groepen te kiezen die in het verleden al op ons podium gestaan hebben en voor een meer dan gezellige avond zorgden op ons Fabrieksplein.

Vrijdag 13 juli: De Toape Geraapte

Deze zotte bende West-Vlamingen stond al in 2010 op ons podium bij de tweede jaargang en zorgde toen al voor een leuk feestje. Doorheen de jaren is de groep nog verder gegroeid, een pak ervaring opgedaan en we zijn er zeker van dat ze het feestje nog heviger zullen maken. De zevenkoppige band met blazers erbij stond al op veel grote podia zoals de Gentse Feesten, Dranouter Festival, de Pleinfeesten in Brugge of de bierfeesten in Torhout. Met een zeer uiteenlopend repertoire van rock tot vlaamse schlagers, uit de oude doos of recente hits, meebrullers of mikkend op uw dansbenen,…de Toape Geraapte brengen het allemaal, vaak in stomende medleys gegoten! Met andere woorden: onze opener wordt een serieuze openluchtfuif!

Vrijdag 27 juli: Quitny

Uiteraard mocht een Houtemse toets niet ontbreken en wie kan je dan beter vragen dan de gevestigde waarde Quitny. Voor hen wordt het zelfs hun derde passage al na 2010 en 2013 maar dat kan voor deze ervaren rotten geen probleem zijn. Met drie bekende Houtemnaars in de rangen zullen de supporters zeker op post zijn maar uiteraard levert Quitny ook gewoon steengoede muziek af met een voorliefde voor de rockmuziek van de jaren ’70 en ’80. Beroemde namen als AC/DC, Dire Straits, Queen, Bryan Adams of de Rolling Stones passeren de revue, al ontbreken meer hedendaagse rockbands zeker ook niet.

Vrijdag 17 augustus: La Folie Jolie

Voor het laatste reguliere concert van deze zomer willen we absoluut eindigen met een knalparty en dus haalden we uit het recente verleden een groep terug waarvan we al op voorhand zeker zijn dat het dik in orde komt. De geweldige partyband La Folie Jolie bracht al een spetterend einde voor onze concertreeks van 2016 en zal dit ongetwijfeld opnieuw doen deze zomer. Met twee fantastische zangeressen en vijf steengoede muzikanten, allemaal jonge gasten maar al mening plein en podium helemaal op zijn kop gezet. Ze brengen het beste wat de popmuziek de laatste vier decennia te bieden had, gebald in een straffe set die zelfs de stijfste harken op de dansvloer zal krijgen.