Skip to main content

Concerten 2016

Na de 7 voorgaande edities mogen we gerust zeggen dat de Fabrieksconcerten ondertussen een vaste waarde zijn geworden in het Houtemse sociale leven. Dat is duidelijk te merken aan de steeds groter wordende vaste kern die altijd trouw op post zijn op het Fabrieksplein op de vier vrijdagavonden. Ook voor onze 8ste jaargang hebben we geprobeerd om met wat variatie in de groepenkeuze voor ieder wat wils op het podium te zetten om er opnieuw vier topavonden van te maken.

Vrijdag 15 juli: The Belpop 4

Aftrappen doen we met uitsluitend muziek van eigen bodem want onze Belgische muziekgeschiedenis mag best rijk aan uitstekende nummers genoemd worden. Dankzij radiopresentator Gust De Coster kreeg alle Belgische muziek, Vlaams en Waals, een eigen overkoepelende naam: Belpop. Een paar jaar geleden kregen vier gedreven en ervaren muzikanten uit het Hageland het idee om met al die Belgische muziek rond te trekken en zalen, tenten en pleinen allerhande een geweldige avond te gaan bezorgen. Zij brengen een ode aan de grote namen van vroeger als The Scabs, The Wolfbanes, The Pebbles, Red Zebra, The Kids of De Kreuners. Maar ook de meer recente en uitstekende Belgische muziek van bijvoorbeeld Triggerfinger, The Van Jets, Admiral Freebee of Black Box Revelation wordt niet vergeten. Het wordt dus een leuke trip doorheen 100% puur Belgische muziek om onze 8ste editie te openen.

www.thebelpop4.be

Vrijdag 29 juli: Hammertime 

Voor het tweede concert mogen jullie allemaal uw beste paar dansschoenen bovenhalen want het zal onmogelijk zijn om stil te blijven staan bij de muziek die Hammertime zal tevoorschijn toveren op het Fabrieksplein. Zij zullen ons meenemen naar de crazy nineties, het decennium waarin elektronische muziek meer dan ooit de hitlijsten domineerden en talloze danceclassics het levenslicht zagen. Heel wat belletjes zullen rinkelen bij de bekende melodieën die je ongetwijfeld zullen doen dansen, zingen en springen. We maken er een heuse ninetiesfuif van met het beste van bekende namen als 2 Unlimited, La Bouche, Snap, Dr. Alban, 2 Fabiola, Felix, Vengaboys, … en zoveel andere namen waar men twintig jaar geleden de dansvloeren mee onveilig maakten.

Hammertime Fabrieksconcerten

http://hammertime.dance

Vrijdag 12 augustus: Fat Cats 

In augustus stappen we in de teletijdmachine richting de swinging fifties en rocking sixties. Het balorkest van dienst zijn de Fat Cats, uit de verre Kempen maar klaar om ons Fabrieksplein helemaal in te palmen. Met de zeer energieke frontman Wesley op kop zullen de Fat Cats niemand onberoerd laten. Strakke ritmes van drum en bas, geweldige gitaarriffs en twee straffe koperblazers…dat kan niet mis gaan. Mambo’s, jives, soul classics, rock’n roll of blues, de Fat Cats zetten het allemaal naar hun hand. Alle grootheden uit de tijd van toen zullen de revue passeren, zij het in het geheel eigen jasje van de Fat Cats.

The Fat Cats Fabrieksconcerten

http://www.fatcats.be

Vrijdag 26 augustus: La Folie Jolie

Onze 8ste zomer met Fabrieksconcerten zal ongetwijfeld tot een spetterend einde gebracht worden dankzij La Folie Jolie, een geweldige coverband die zowat alles aankan. Dankzij twee fantastische zangeressen en de vijf topmuzikanten daarachter krijgen we het beste van wat popmuziek vroeger en nu te bieden heeft. Van de laatste nieuwe hits uit de Ultratop tot de alom gekende klassiekers…La Folie Jolie balt ze samen in een straffe set die het publiek niet de kans zal geven om te stoppen met dansen. Alleen maar grote hits uit meer dan vier decennia popmuziek, wat kan je nog meer wensen om er nog één keer een zwaar feestje van te maken. 

Fabrieksconcerten La Folie Jolie

http://lafoliejolie.be